Successfactors - Recruiting ( İşe Alım) Modülü
- Cansu Şahin
- 28 Kas 2021
- 1 dakikada okunur
Merhaba arkadaşlar, bu yazımızda Yetenek Yönetimi (Talent Management) altında İşe Alım ( Recruiting) modülünü inceleyeceğiz 😊
SuccessFactors İşe Alım Yönetimi, aday izleme programıdır ve şirketlerin taleplerini yönetmesine, aday başvurularını işlemesine ve açık pozisyonlar için en iyi adayları seçmesine olanak tanır. İş talebi şablonları oluşturarak, iş tanımını, pozisyonları, işe alım görevlisinin veya adayların bilmesi gereken diğer ilgili bilgiler dahil olmak üzere yerine getirilmesi gereken rolü açıklarsınız. İş talepleri, tümü İşe Alma Yönetimi çözümü içinde yönetilebilen dahili SuccessFactors web sitesi, ajanslar veya harici mikro siteler gibi farklı kaynaklara gönderilebilir.

Başvurmak isteyen adayların (iç ve dış), başvuru sahipleri tarafından iş talebine göre değiştirilebilecek kendi aday profili vardır. Dahili aday profilleri, Çalışan/Yetenek profilindeki verilerle senkronize edilebilir. Aday başvuruları, başvuru sürecinin her durumundaki adaylara genel bir bakış sağlayan bir yetenek hattında işe alım uzmanları tarafından takip edilir (örn. eleme, mülakat,...). İşverenlerin doğru adayları seçmesine yardımcı olmak için birden fazla özellik mevcuttur. Örneğin, başvuru sahipleri, ön eleme sorularına dayalı olarak pozisyon için otomatik olarak diskalifiye edilebilir. Sistem ayrıca, Mülakat Merkezi aracındaki bir yetkinlik değerlendirmesine dayalı aday sıralaması ile programlamadan geri bildirime kadar tüm başvuru sürecini yöneterek mülakatın karmaşıklığını ve belirsizliğini ortadan kaldırır. Ayrıca teklif mektubunun oluşturulmasından teklifin kabulüne kadar olan teklif sürecini sistemde yönetebilirsiniz.
Son olarak, ayrıntılı aday yönetimi raporlaması, hangi pozisyonların ve rollerin hızlı bir şekilde doldurulduğunu ve hangilerinin daha fazla zaman aldığını gösterirken size ihtiyacınız olan görünürlüğü sağlar. Böylece daha kısa sürede işe alımı iyileştirmek için aday yetenek hattı stratejilerinizi uyarlayabilirsiniz.
Bir sonra ki yazımızda Onboarding ( İşe Alıştırma) modülünü inceleyeceğiz.
Görüşmek üzere 😊
Commentaires