Successfactors - Yetenek Yönetimi (Talent Management)
- Cansu Şahin
- 14 Kas 2021
- 1 dakikada okunur
Merhaba arkadaşlar , bu yazıda ve sonra ki yazılarda Yetenek Yönetimi başlığı altında
Performance & Goals (Performans & Hedefler)
Compensation (Ücretlendirme)
Recruiting(İşe Alım)
Onboarding(İşe Başlatma, İşe Uyum)
Learning(Eğitim)
Succession and Development (Yedekleme ve Gelişim)
modüllerini inceleyeceğiz.
İlk başlığımız ise Performance & Goals (Performans & Hedefler) olacak.
SAP SuccessFactors tarafından sağlanan yetenek çözümleri, yeteneğin tüm yaşam döngüsünü kapsar; bu, entegre bir şekilde, uçtan uca yetenek yönetimi programlarını yönetebileceğiniz anlamına gelir. Müşterilere performans ve hedefler, ücretlendirme, işe alma, işe başlatma ve uyum süreci, öğrenme, yedekleme ve geliştirme hakkında bilgileri korumak için ihtiyaç duydukları araçları sağlar.
Performans & Hedefler ( Performance & Goals) Modülü
Performans ve Hedefler özelliği, kuruluşlara daha anlamlı bir şekilde çalışanları inceleme fırsatı verir ve çalışanların hedeflerini iş hedefleriyle uyumlu hale getirmelerine yardımcı olur.
Hedef Yönetimi
Çalışan kendisi için hedefler belirleyip kontrol edebileceği gibi, yöneticisi de çalışan için hedefler belirleyip gelişimlerini takip edebilirler. SAP Successfactors'ün yetkinlik setini kullanabilir veya kendi yetkinlik setinizi sistemde kolayca oluşturabilirsiniz.

Kalibrasyon
Kalibrasyon özelliği ile performans sürecinin sonunda şirket bazlı veya departman bazlı çalışanları kalibre edebilirsiniz.

Sürekli Performans
Sürekli Performans modülü, yıl boyunca çalışanların sürekli geri bildirim ve koçluk alarak kendilerini geliştirmelerini ve hedeflerinde daha başarılı olmalarını sağlar. Çalışanlar sadece kendi yöneticilerinden değil, şirket içerisindeki başka yöneticilerden veya çalışma arkadaşlarından da geri bildirim alabilirler.
360 Değerlendirme
360 Değerlendirme içerisinde yöneticimiz, bağlı çalışanlarımız, iş arkadaşlarımız ve dışarıdan bizimle çalışan partnerlerimiz bizi değerlendirir.
Bu değerlendirme sonucu, çalışanlarla ilgili detaylı 360 raporuna sahip oluruz.
Bu rapor sayesinde, çalışanın en güçlü yetkinliklerini, en zayıf yetkinliklerini ve değerlendiriciler arasındaki değerlendirme farklarını görürüz. 360 değerlendirmeyi; şirketler kendine göre 180 derece veya 90 derece olarak da uyarlayabilir.
Bir sonraki yazımızda ise Compensation (Ücretlendirme) modülünü inceleyeceğiz.
Görüşmek üzere 🙂
Comments