SuccessFactors nedir ? Hadi birlikte adım adım inceleyelim !
- Cansu Şahin
- 29 Ağu 2021
- 1 dakikada okunur
Güncelleme tarihi: 4 Eki 2021

SAP SuccessFactors (kullanıcılar tarafından "SF" veya "SFSF" olarakta anılabiliyor.) İnsan Kaynakları Yönetimi (HCM) için kullanılan bulut tabanlı bir İK yazılımıdır.
SAP SuccessFactors, temel İK ve yetenek yönetimi özelliklerini bir araya getirerek müşterilerine belirli çözüm ihtiyaçlarına yönelik çeşitli dağıtım seçenekleri sunar.
SAP SuccessFactors'ın Tarihçesi
SuccessFactors, 2001 yılında Lars Dalgaard tarafından kuruldu. Bir SaaS performans yönetimi yazılımı olarak başladı, ancak sonunda müşterilere iş yürütme yazılımı sağlayarak tekliflerini genişletti. Şubat 2012'de SAP, SAP SuccessFactors olarak yeniden adlandırdığı SuccessFactors'ı satın aldı. Satın alma, büyük ölçüde mevcut bulut uzmanlığını SAP'nin genişleyen portföyüne getirmek için bir fırsat olarak değerlendirildi ve SAP'nin eksiksiz, bulut tabanlı bir HCM paketi sunmasına olanak sağladı.
SAP Jam adlı bir sosyal işbirliği çözümü, çalışanların bulutta birbirleriyle etkileşim kurma ve karar verme biçimini iyileştirmeye yardımcı olmak için 2012'de bir entegrasyon seçeneği olarak sunuldu. Araç, ekip üyelerinin fikirlerini paylaşmalarına, ortak iş sorunlarına çözümler bulmalarına, hedeflerini hizalamalarına ve daha pek çok şeye olanak sağladı.
SAP SuccessFactors, tekliflerini işe alım pazarlaması ve ilan, işe alım ve iş gücü analitiğini içerecek şekilde yeniden genişletti. 2019 itibariyle, SAP SuccessFactors'ın en son sürümü, mobil uygulama, SAP SuccessFactors Employee Central Service Center ve işe alım çözümü için işlevsellik güncellemelerini içeriyordu. Mimari iyileştirmeler ve yeni bir SAP Fiori tabanlı kullanıcı arayüzü de uygulandı.
Bir sonra ki yazımızda SAP Successfactors içerisinde bulunan tüm modülleri inceleyeceğiz.
Görüşmek üzere 🙂
Merhaba,
SAP Success Factors lise seviyesinde okullar için uygun bir ERP sistemi midir sizce? Bunu 1000 öğrencisi olan, özkaynaklarına başka işletmelerinden katkı aktarılan büyüme kapasitesi geniş köklü bir okul için soruyorum.
Başka bir sistem henüz kendi Data sını düzenli oluşturmamış (yeterince hazır olmayan) bir eğitim kurumu için daha uygun olabilir mi?
Bu seçimde doğru yol bir Girişim Kaynak Planlama (ERP) en son sürümünü en yüksek bedelle almak mıdır? Yoksa bütçe dostu ve aynı zamanda kullanıcı dostu başka bir sistem önerilebilir mi?
Peşin Teşekkürler...